Dag 03: Oud & Nieuw in New York

Vandaag waren we rond 7 uur wakker en we gingen ons op ons gemakje klaarmaken voor een dagje Time Square. We hadden een paar verhalen gelezen over oud en nieuw op Time square. We wisten nu dat het het lang wachten zou worden zonder wc`s. We zagen er best tegenop maar we wilden het zeker gaan proberen want we waren niet voor niks rond deze tijd naar new York gegaan. We hadden ook geluk met het weer want de weersvoorspellingen waren goed, er zou regen kunnen vallen maar waarschijnlijk pas na 12 uur.

Om 10 uur gingen we iets zoeken om te ontbijten. Ik had op internet gelezen dat er een Denny`s op Fifth Avenue zou liggen dus die ginnegn we maar eens zoeken. Helaas hebben we die niet gevonden dus zijn we bij een broodjesbar naar binnen gegaan en hebben we sandwiches gegeten.

Na het eten liepen we naar Time square om poolshoogte te gaan nemen. We kwamen daar om 11 uur aan en we konden meteen aftellen voor Bejing want daar was het nieuwjaar.

Er stonden al een paar mensen langs de hekken en we waren aan het overleggen wat we het beste konden doen. Er waren nog genoeg plekken open bij de hekken maar om 13 uur te gaan wachten........ Opeens zagen we dat we voor een zaak stonden waar je gratis naar het toilet kon dus we besloten dat we daar gingen wachten. We kochten handschoenen, chocolade, koekjes en drinken. Toen we aan het hek aan het wachten waren kwamen er mensen langs die vanalles uitdeelden. Ik had een vlaggetje gekregen.


Na een uur wachten ging ik eens naar de wc en toen ik buiten kwam hoorde ik van Jeroen dat The naked Cowboy net was langsgelopen, jammergenoeg had ik die gemist. Die cowboy staat altijd op Time Square gitaar te spelen in z`n onderbroek.


Toen ik naar buiten kwam van de wc, vertelde jeroen ook dat de politie was langsgelopen en dat die gezegt had dat het geen zin had om daar te wachten omdat Time square om 3 uur leeggeruimd zou worden en dat daarna iedereen nagekeken zou worden die Time square op zou gaan.

We besloten om naar ons hotel terug te lopen en daar effe te gaan rusten want het zou een vermoeiende avond worden. Onderweg zagen we Applebees en daar hebben we een goede maaltijd gegeten.

Om half 2 waren we in ons hotel en daar heb ik nog een uurtje op bed gelegen. Daarna vertrokken we naar Time square. Onderweg zagen we heel veel politie.


Jeroen vroeg onderweg aan een politieman of we onze tassen mee mochten nemen op Time Square maar die politieman zei dat het niet mocht dus we brachten onze tassen snel trug naar het hotel. We stopten onze marsen en kitkat`s in onze jaszakken en zo vertrokken we. Rond 3 uur kwamen we aan op Time square en die was nog niet afgesloten maar het was ontzettend druk en de auto`s konden bijna niet meer doorrijden omdat de halve weg volstond met mensen. Jeroen had gehoord dat als het plein werd leeggeruimd, dat alle mensen in de zijstraten moesten wachten. Dus we gingen op een hoekje tegen de hekken staan wachten. Om 4 uur was het zover en alles werd afgesloten. De politie maakten met die hekken allemaal vakken.


Het vak wat je hierboven ziet daar hebben we ook ingestaan.

Daarna werd er een opening gemaakt en die was gelukkig vlak bij ons. De politie keek iedereen snel na die naar binnen ging. Het was een paar keer dringen geblazen en vlak voordat we binnen konden gaan in het vak dreigde de politie om een opening te maken aan de andere kant en dan zouden we achteraan staan om binnen te komen. Gelukkig werd het gedrang minder. We waren als een van de eerste in het vak en we zochten een plekje bij de hekken. Tussen ons vak en het volgende vak was een doorgang voor de politie, dus we hadden geen lange mensen voor ons staan. Zo konden we alles goed volgen!

Twee uurtjes later, om 6 uur begon het spektakel. Eerst gingen we aftellen (om te oefenen). Toen hebben jeroen en ik heel hard Gelukkig Nieuwjaar geroepen want het was 12 uur in Nederland!

Daarna werd een klein beetje vuurwerk afgestoken en confetti gestrooid. De bal werd toen ook omhoog gehesen! Het is maar een klein balletje die je bijna niet ziet op de foto`s. Vanaf 6 uur hadden we steeds muziek van onder andere: Tony Braxton, Panic at the disco, My Chemical Romance en Christina Agulera. Van die optredens heb ik niet veel van gezien. We hebben alles via de schermen gevolgd.

Ik had een verhaal van een jongen gelezen die te laat op time sqaure was, dus hij vierde nieuwjaar in een zijstraat van time square. Hij zag de bal wel maar hij had de muziek niet gehoord, dus hij hoorde soms mensen gillen op time square maar hij wist niet waarom. Ik ben blij dat we wel op de plein stonden want dan krijg je alles mee!


Elk uur werd het aftellen "geoefend" en er werd elk uur steeds meer vuurwerk afgestoken. Ondertussen werden er ook zakken uitgedeeld. Er zat een muts een das en een 2007 brilletje in. Jeroen was blij met die das want echt warm was het niet. We hadden geluk met het weer want het was best warm voor de tijd van het jaar. Ik moet er niet aan denken dat het 10 graden onder nul zou zijn.

De laatste 3 uurtjes waren toch best zwaar. Je zag het ook aan meerder mensen, ze werden wat rustiger. Na 11 uur leefde iedereen weer op. Om 5 voor 12 draaide ze het liedje van John lennon - Imagine en dat was een heel mooi moment. Om 5 voor 12 begon het ook nog te regenen maar gelukkig niet zo hard. Op 1 minuut voor 12 daalde de bal en iedereen ging aftellen.


En toen het 12 uur was toen kwam er echt veel vuurwerk en confetti dat was een spektakel!!!!!!


Toen speelde ze het nummer Auld lang syne en daarna New York New York van Frank Sinatra. 5 Minuten later liep iedereen weg en wij besloten ook te vertrekken. De hele weg naar het hotel was het ontzettend druk op straat. Rond kwart voor 1 waren we weer terug op onze kamer. Na een kwartier kon ik m`n ogen niet meer openhouden en ben ik in slaap gevallen

We konden terug kijken op een super geslaagde dag en we zijn blij dat we het hebben mogen meemaken!



  • Terug naar boven